Europees paspoort kat
Sinds 1 november 2017 moeten alle katten jonger dan 12 weken gechipt en geregistreerd worden op de website van CatID. Vergeet adreswijzigingen niet door te voeren. Lees hier meer over het chippen van je kat.
De privacywet is sinds 1 mei 2021 van toepassing op je gegevens in de CatID-databank.
Je kan een Europees paspoort voor je kat aanvragen bij je dierenarts. Het paspoort wordt gekoppeld aan het chipnummer van je kat en moet voldoen aan de regels van het land in kwestie. Controleer de meest actuele regels bij de verschillende ambassade(s).
Je kat moet bijvoorbeeld minimaal drie weken voor je reis ingeënt zijn tegen rabiës. Katten kunnen een rabiësvaccinatie krijgen vanaf ze twaalf weken oud zijn met een wachttijd van drie weken. Je kat mag dus vanaf vijftien weken oud mee op reis.
Informeer op tijd bij je dierenarts welke vaccinaties je kat nodig heeft of kijk op de website van de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu.
Sommige landen vragen om aanvullende bloedonderzoeken, behandelingen en gezondheidsverklaringen. Vraag je dierenarts om advies.
Wat staat er in een kattenpaspoort?
Het paspoort van je kat bestaat uit twee delen. Het eerste internationale deel wordt gebruikt als reisdocument. Het bevat jouw gegevens als baasje, een beschrijving van je kat, het chipnummer, vaccinaties, eventuele testen en behandelingen van je kat.
Het tweede deel bevat informatie over vaccinaties, testen, operaties en behandelingen van je kat voor jou als baasje.
Paspoort kat kosten
Je koopt een paspoort voor je kat bij je dierenarts. Neem voor meer informatie contact op met een AniCura-dierenarts.
Voor je hond heb je ook een paspoort nodig.