Net een pup?

Onze dierenartsen wijzen je de weg met een gratis Puppy Wijzer. Ga naar: onze Puppy Wijzer

Hoeveel kost een kat?

Doorgaans is een kat goedkoper dan een hond. Een hond heeft namelijk meer verzorging, training en voer nodig. Een kat kan zo duur zijn als jij wil. Hoeveel je kat je exact zal kosten hangt af van je woonplaats en je kat.

Een kat leeft gemiddeld negen tot vijftien jaar. Gewoonlijk zijn de eerste levensjaren duurder. Denk aan de aankoopprijs van je kat, voer, beloningen, speeltjes, krabpalen, kattenbakken, transportmanden, verzorgingsproducten, medicijnen, inentingen en andere bezoeken aan je dierenarts zoals een sterilisatie of castratie.

Een kat adopteren is meestal het goedkoopste. Als je een kat in een gerenommeerd asiel koopt, is hij al gecastreerd of gesteriliseerd, gechipt en gevaccineerd. Dat bespaart je geld.

Hou er rekening mee dat een oudere kat omwille van ouderdomskwaaltjes vaak meer geld kost. Ga jaarlijks met je kat naar je dierenarts. Eventueel kan je om een speciale senior check-up vragen.

Wil je de exacte bedragen in je regio weten? Neem dan contact op met je plaatselijke kattenvereniging, dierenkliniek of officiële fokker.

Bespaar niet op de gezondheid van je kat

Bespaar niet op het eten van je kat. Voeding van slechte kwaliteit kan gezondheidsproblemen veroorzaken bij je kat. Zo betaal je meer dierenartskosten. Dat geldt ook voor het overslaan van dierenartsbezoeken. Een niet ingeënte kat vormt een onnodig risico.

Sommige kattenrassen zijn vatbaarder voor erfelijke aandoeningen. De behandelingen voor deze erfelijke aandoeningen kunnen erg duur zijn. Hou hier rekening mee wanneer je een ras kiest

.

Kies je voor een binnen- of buitenkat?

De kosten voor een buitenkat zijn meestal hoger dan die van een binnenkat. Hoewel buitenkatten meer worden blootgesteld aan parasieten zijn ze vaak gezonder dan binnenkatten.

Contact a veterinarian

Meer over kittens?

Net een kitten in huis en wil je meer weten? Gebruik de linkjes hieronder!

  • Schrijf je hieronder in voor onze Kittenwijzer die speciaal voor jou gemaakt is door onze dierenartsen. We delen tips en adviezen voor een fijn leven met jouw kitten. Je kiest voor onze speciale kittennieuwsbrief, onze kittengids of gewoon allebei!

    Hier meer over lezen

  • Van plan om een kat te kopen of adopteren? Met deze checklist heb je alle informatie binnen handbereik.

    Hier meer over lezen

  • Met onze checklist kun je jezelf perfect voorbereiden op de komst van een nieuwe kitten.

    Hier meer over lezen

  • AniCura ondersteunt je graag in je nieuwe rol als katteneigenaar. In de Kitten Wijzer hebben we met onze dierenartsen onze beste adviezen en feiten verzameld over hoe je een veilig en fijn leven kunt leiden met je nieuwe harige familielid.

    Hier meer over lezen

Kitten gids

Laten we het hebben over gebitsverzorging

Veel eigenaren van gezelschapsdieren geloven dat de tanden van hun vriend(in) gezond zijn, terwijl dit vaak niet het geval is. Wist je dat 80% van de volwassen honden en katten last heeft van gebitsproblemen? Het kan lastig zijn om dit te herkennen. Wij helpen je graag om jouw hond een gezondere glimlach te geven.

Error

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.