Net een pup?

Onze dierenartsen wijzen je de weg met een gratis Puppy Wijzer. Ga naar: onze Puppy Wijzer

Verloren en gevonden kat

Hopelijk overkomt het je als baasje nooit dat je huisdier verloren loopt. Is je kat vermist? Ga hem dan meteen zoeken. 

Een kat zoeken is moeilijk. Je kan hem proberen lokken met de geur van nat voer, een gebruikte kattenbak of een kledingstuk. Wissel het kledingstuk regelmatig om zodat je geur aanwezig blijft. Bel aan bij mensen in je buurt. Vraag hen om in hun tuinhuis, garage of kelder te kijken. Neem zeker ook een kijkje in leegstaande huizen, magazijnen, woningen in aanbouw… 

Zoek naar je kat wanneer het rustig is. Neem een zaklamp mee om in keldergaten en onder struiken of auto’s te kijken. Neem een kommetje met voer mee waar je geluid mee kan maken. Vraag eventueel aan je postbode of mensen van de vuilophaaldienst of ze mee willen zoeken terwijl ze aan het werk zijn.

Wat als je je kat niet vindt?

Is je huisdier gechipt en geregistreerd? Verwittig CatID via hun website. Dierenartsen en asielen zullen jouw gegevens uit kunnen lezen als je op de website van DogID of CatID toestemming hebt gegeven.

Verwittig ook de politie. Zo zijn zij op de hoogte wanneer er iemand een verloren dier binnenbrengt. 

Maak affiches en hang ze op in je omgeving. Je kan ook opvangcentra in de buurt contacteren. Je kan je verloren dier ook melden op:

Wat doe je met een gevonden kat?

Wanneer je een kat vindt, ben je verplicht om hem binnen vier dagen naar een asiel of de lokale politie te brengen. Zij zullen nagaan of het dier gechipt en geregistreerd is. Vermoed je dat het om een zwerfkat gaat? Contacteer dan je gemeente.

Wat doe je als het dier gewond is?

Vormt het gewonde dier een gevaar voor weggebruikers? Verwittig dan de politie op het noodnummer 101. Als dat niet het geval is, contacteer je best de lokale politie. Als zij niet met het dier naar de dierenarts kunnen, geven ze je toestemming om het dier op kosten van je gemeente te laten verzorgen.

In Antwerpen kan je de blauwe lijn op het nummer 0800 123 12 contacteren. Zij zullen de dierenambulance verwittigen.

Contact a veterinarian

Laten we het hebben over gebitsverzorging

Veel eigenaren van gezelschapsdieren geloven dat de tanden van hun vriend(in) gezond zijn, terwijl dit vaak niet het geval is. Wist je dat 80% van de volwassen honden en katten last heeft van gebitsproblemen? Het kan lastig zijn om dit te herkennen. Wij helpen je graag om jouw hond een gezondere glimlach te geven.

Error

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.