Net een pup?

Onze dierenartsen wijzen je de weg met een gratis Puppy Wijzer. Ga naar: onze Puppy Wijzer

Kitten met diarree: vaststellen

Hoe vaak gaat je kitten op zijn kattenbak en hoe ziet zijn ontlasting er normaal gezien uit? Als je dat weet, kan je eventuele afwijkingen sneller vaststellen.

Kitten met diarree: veranderingen in de omgeving 

Kittens kunnen net als mensen gestrest raken. Plotselinge veranderingen in de omgeving van je kitten kunnen diarree veroorzaken. Probeer je kitten met Feliway te kalmeren.

Kitten met diarree: veranderingen in de voeding

Een veel voorkomende oorzaak van diarree bij kittens is een verandering van voeding. Beloningen, medicijnen, voedingssupplementen of eetbaar speelgoed kunnen ook problemen geven. Als het lichaam van je kitten aan zijn nieuwe voeding gewend is, verdwijnt de diarree na enkele dagen. 

Verander de voeding van je kitten stap voor stap. Meng het oude eten langzaamaan met het nieuwe. Als dat niet helpt, kan je kitten allergisch zijn voor het nieuwe voer. De meeste katten zijn lactose-intolerant. Geef daarom geen melk aan je kitten. Speciale kittenmelk zonder lactose kan een alternatief zijn.

Kitten met diarree: gifstoffen

Nieuwsgierige kittens eten dingen die ze niet mogen. Giftige stoffen kunnen onder andere diarree veroorzaken. Zorg dat je kitten niets giftigs kan eten. In ons artikel ‘Giftig voor een kat’ vind je een lijst.

Kitten met diarree: antibiotica

De medicijnen die je kitten neemt, kunnen bijwerkingen hebben. Helaas is diarree een veel voorkomende bijwerking. Vraag je dierenarts om probiotica.

Kitten met diarree: parasieten

Wormen irriteren het darmslijmvlies van je kitten. Laat de stoelgang van je kitten analyseren door je dierenarts of geef je kitten maandelijks preventief een middel tegen parasieten.

Kitten met diarree: ziektes

Er bestaan veel aandoeningen die kunnen leiden tot spijsverteringsproblemen. Neem altijd contact op met je dierenarts.

Contact a veterinarian

Meer over kittens?

Net een kitten in huis en wil je meer weten? Gebruik de linkjes hieronder!

  • Schrijf je hieronder in voor onze Kittenwijzer die speciaal voor jou gemaakt is door onze dierenartsen. We delen tips en adviezen voor een fijn leven met jouw kitten. Je kiest voor onze speciale kittennieuwsbrief, onze kittengids of gewoon allebei!

    Hier meer over lezen

  • Van plan om een kat te kopen of adopteren? Met deze checklist heb je alle informatie binnen handbereik.

    Hier meer over lezen

  • Met onze checklist kun je jezelf perfect voorbereiden op de komst van een nieuwe kitten.

    Hier meer over lezen

  • AniCura ondersteunt je graag in je nieuwe rol als katteneigenaar. In de Kitten Wijzer hebben we met onze dierenartsen onze beste adviezen en feiten verzameld over hoe je een veilig en fijn leven kunt leiden met je nieuwe harige familielid.

    Hier meer over lezen

Kitten gids

Laten we het hebben over gebitsverzorging

Veel eigenaren van gezelschapsdieren geloven dat de tanden van hun vriend(in) gezond zijn, terwijl dit vaak niet het geval is. Wist je dat 80% van de volwassen honden en katten last heeft van gebitsproblemen? Het kan lastig zijn om dit te herkennen. Wij helpen je graag om jouw hond een gezondere glimlach te geven.

Error

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.