Net een pup?

Onze dierenartsen wijzen je de weg met een gratis Puppy Wijzer. Ga naar: onze Puppy Wijzer

Wagenziekte bij een hond

Reisziekte is een bewegingsziekte. Wanneer de signalen van je evenwichtsorgaan in het binnenoor (de werkelijke beweging) niet overeenkomen met die van je andere zintuigen (de waargenomen beweging) raak je gedesoriënteerd. Als je hond ziek wordt van de bewegingen die een auto maakt, heet dat wagenziekte.

Wagenziekte bij een hond: de symptomen

Je kan wagenziekte bij een hond herkennen aan:

  • braken
  • overmatig kwijlen
  • hijgen
  • angst
  • in de auto plassen
  • rusteloosheid
  • misselijkheid

Wagenziekte bij een hond: de oorzaak

Reizen met alle soorten voertuigen kan reisziekte veroorzaken. Het zijn vooral jonge honden die er last van hebben.

Wat kan je zelf doen tegen reisziekte bij je hond?

Laat je hond als puppy regelmatig wennen aan korte autoritten. Rij rustig en laat je hond naar buiten kijken. Zorg voor voldoende frisse lucht. Laat je hond tijdens het rijden zijn kop niet uit het raam steken om oogontstekingen te voorkomen. Las om de twee uur een plaspauze in om je hond vijftien minuten uit te laten.

Opgepast, als je met je hond in Duitsland reist, heb je een speciale autogordel voor je hond nodig. Anders zal je hem verplicht in een bench moeten vervoeren.

Geef je hond twee uur voor vertrek met je auto een lichte maaltijd. Reis je met een vliegtuig, trein of boot? Dan geef je hem best twaalf uur op voorhand voor de laatste keer eten. Je hond mag wel zoveel water drinken als hij wil.

Wagenziekte bij een hond: de diagnose

Wagenziekte bij je hond wordt door je dierenarts vastgesteld tijdens een consultatie.

Wagenziekte bij een hond: de behandeling

Er bestaan verschillende geneesmiddelen. Kalmeringsmiddelen kunnen ook een oplossing bieden. Lees ook ons artikel over kalmeringsmiddelen. Vraag advies aan je dierenarts.

Heb je nog vragen? Raadpleeg dan een AniCura-dierenarts.

Contact a veterinarian

Laten we het hebben over gebitsverzorging

Veel eigenaren van gezelschapsdieren geloven dat de tanden van hun vriend(in) gezond zijn, terwijl dit vaak niet het geval is. Wist je dat 80% van de volwassen honden en katten last heeft van gebitsproblemen? Het kan lastig zijn om dit te herkennen. Wij helpen je graag om jouw hond een gezondere glimlach te geven.

Error

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.