Net een pup?

Onze dierenartsen wijzen je de weg met een gratis Puppy Wijzer. Ga naar: onze Puppy Wijzer

Je hond fysiek uitdagen

Je puppy moet elke dag buiten kunnen rondlopen om zich gezond te ontwikkelen. Met een leiband en een harnas heeft je puppy alle vrijheid om naar hartenlust rond te snuffelen. Kies niet voor monotone wandelingen over betonnen voetpaden waarbij jij het tempo bepaalt.

Puppy’s beseffen zelden wanneer het genoeg is. Let dus op subtiele tekenen van vermoeidheid zoals tijdens een wandeling gaan liggen, plots bijten, blaffen of springen. Laat je niet misleiden. Het is niet omdat je puppy er niet moe uitziet dat hij niet moe is. Je zal hem soms moeten dwingen om te slapen of te rusten. Hiervoor kan je eventueel een bench gebruiken.

Mentale en fysieke work-out

Als je puppy de dag na een wandeling pijn heeft of geen zin heeft om te wandelen, moet je dit ernstig nemen. Geef je puppy rust en doe het tijdens de volgende wandeling wat rustiger aan. Denk eraan dat bijten, blaffen en springen ook kan wijzen op mentale stress. Misschien is je puppy overweldigd door alle nieuwe indrukken in zijn omgeving.

Met een puppy tussen de acht en twaalf weken oud maak je best meerdere korte wandelingen per dag. Als je puppy over zijn grenzen lijkt te zijn gegaan, plan je de dag erna een rustdag. Naarmate je puppy ouder wordt, kan je mentale spelletjes aan zijn training toevoegen. Hou de sessies kort en bondig.

Variatie is belangrijk

Grote hondenrassen mogen geen zwaar fysiek werk verrichten tot ze volgroeid zijn. Weet je niet zeker wat je hond aankan? Vraag raad aan je dierenarts over het ras en de ontwikkeling van je hond.

Elke hond moet dagelijks een wandeling maken. Ga van de aangelegde paden af en laat hem over grillige grond lopen, op omgevallen boomstronken of rotsen klimmen, onder takken kruipen en over beekjes springen.

Laat je hond elke dag zijn neus gebruiken door bijvoorbeeld zoekspelletjes te spelen met zijn voer. Strooi een handvol brokjes uit in het gras of in het bos en laat hem rondsnuffelen om ze te vinden. Je kan ook brokjes verstoppen in lege kartonnen dozen. Smeer zacht voedsel op boomstronken en laaghangende takken en laat hem zoeken terwijl hij zijn evenwicht moet bewaren. 

Varieer de activiteiten met je puppy. Zo heeft hij genoeg afwisseling voor zijn mentale en fysieke ontwikkeling.

Contact a veterinarian

Laten we het hebben over gebitsverzorging

Veel eigenaren van gezelschapsdieren geloven dat de tanden van hun vriend(in) gezond zijn, terwijl dit vaak niet het geval is. Wist je dat 80% van de volwassen honden en katten last heeft van gebitsproblemen? Het kan lastig zijn om dit te herkennen. Wij helpen je graag om jouw hond een gezondere glimlach te geven.

Error

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.