Net een pup?

Onze dierenartsen wijzen je de weg met een gratis Puppy Wijzer. Ga naar: onze Puppy Wijzer

Je puppy vervoeren in de auto

Afhankelijk van je auto en de grootte van je hond zijn er verschillende opties om je hond veilig te vervoeren. Een stevige bench is het veiligst, maar er bestaan ook speciale autoharnassen. Koop alleen materiaal dat een crashtest heeft doorstaan en voldoet aan de regels en wetgevingen.

Wagenziekte bij honden

Begint je puppy te hijgen, kwijlen of zelfs braken tijdens het rijden? Veel honden worden wagenziek. Sommige geneesmiddelen voor wagenzieke kinderen zijn ook geschikt voor honden. Vraag aan je dierenarts om advies.

Zorg dat je puppy geen honger heeft, maar ook niet verzadigd is wanneer je vertrekt. Hou de temperatuur in de wagen fris en rij voorzichtig. Sommige puppy's hebben minder last als ze in het donker zitten. Je kan bijvoorbeeld een deken over de bench leggen.

Als je puppy bang is van je auto

Begin op de plek waar je auto geparkeerd staat en beloon je hond met snoepjes en speelgoed wanneer hij naar je auto kijkt. Probeer hem niet dichterbij te lokken. Alles gebeurt op zijn tempo. 

Laat hem na verloop van tijd met zijn voorpoten tegen een autoband of -deur springen en gooi een snoepje in de andere richting. Daarna kan je hem in en uit je auto laten springen. Is je puppy nog te klein om zelf in de auto te springen? Help hem dan een handje. Het is belangrijk dat je hond zelf in en uit je auto springt.

Belonen en vrijlaten

Geef je hond een snoepje terwijl hij in je auto zit en laat hem 'vrij' door bijvoorbeeld 'uit' te zeggen terwijl je een snoepje op de grond gooit. Na een paar herhalingen geef je twee of meer beloningen voordat je jouw hond 'vrijlaat'. 

Wanneer je puppy begrijpt dat 'uit' het signaal is om uit de auto te springen, hoef je je geen zorgen te maken dat hij op een gevaarlijk moment uit je auto zal springen.

Sluit de autodeur

Daarna kan je proberen je autodeur te sluiten. Zit hij in een bench? Begin dan met het deurtje van de bench. Als je hond niet in een bench zit, kan je een helper inschakelen die mee in de auto zit en je hond beloont terwijl de deur gesloten is. Of je kan een raam openlaten en je hond zo belonen.

Daarna sluit je de bench en de autodeur volgens hetzelfde stappenplan. Wanneer dat probleemloos gaat, kan je rond de auto lopen, instappen, weer uitstappen en je puppy uit de auto laten. Als volgende stap zet je de motor aan en herhaal je het proces. Lukt dat? dan rij je een paar meter. Bouw de afstand langzaam op.

Pak het traag aan, hou de sessies kort en let erop dat je puppy zich op zijn gemak voelt. Merk je dat hij kwijlt, hijgt, jammert of jankt? Dan ga je te snel.

Trainingsritjes vs. noodzakelijke ritten

Moet je tijdens de trainingsperiode ergens naartoe rijden met je puppy? Zet je auto dan op een andere parkeerplek. Gebruik ander materiaal en geef je hond niet de indruk dat hij zelf kan kiezen zoals je dat tijdens het trainen wel doet. 

Als je hond klein genoeg is, kan je hem naar je auto dragen en hem erin zetten. Wees zo voorzichtig mogelijk. Als je tijdens de trainingsperiode kan vermijden dat je voor andere doeleinden met je hond moet rondrijden, dan is dat de beste optie. Maar soms kan het niet anders.

Contact a veterinarian

Laten we het hebben over gebitsverzorging

Veel eigenaren van gezelschapsdieren geloven dat de tanden van hun vriend(in) gezond zijn, terwijl dit vaak niet het geval is. Wist je dat 80% van de volwassen honden en katten last heeft van gebitsproblemen? Het kan lastig zijn om dit te herkennen. Wij helpen je graag om jouw hond een gezondere glimlach te geven.

Error

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.