Net een pup?

Onze dierenartsen wijzen je de weg met een gratis Puppy Wijzer. Ga naar: onze Puppy Wijzer

Wat is titeren bij katten?

Titeren is een synoniem voor vaccineren op maat. Via een bloedonderzoek bepaalt je dierenarts of je huisdier nog voldoende beschermd is tegen bepaalde ziektes. Zijn er nog genoeg antistoffen in het bloed van je huisdier? Dan is een vaccinatie dat jaar niet nodig.

Vrouwelijke katten hebben wel jaarlijkse vaccinaties nodig zodat ze voldoende antistoffen kunnen doorgeven aan hun kittens.

Titerbepaling kat

Laat je jouw kat titeren? Dan wordt er gecontroleerd of je kat antilichamen tegen de katten- en niesziekte heeft. De resultaten van de titerbepaling van je kat zijn niet honderd procent betrouwbaar. Vraag je dierenarts om advies.

Waarom zou je jouw kat laten titeren?

Titeren is aan te raden bij katten met:

  • een overgevoeligheid voor vaccinaties
  • een hoge leeftijd
  • huid- en vachtproblemen
  • allergieën
  • een auto-immuunziekte
  • epilepsie
  • een ongekende vaccinatiestatus

Ben je niet zeker of jouw huisdier in aanmerking komt? Vraag je dierenarts om advies.

Vaccineren is van levensbelang voor je huisdier

Laat je huisdier vaccineren en voorkom uitbraken van besmettelijke huisdierziekten zoals het parvovirus.

Hoe werkt titeren?

Je ontvangt van je dierenarts een oproep voor een vaccinatie. Kies je voor titeren? Dan kijkt je dierenarts je huisdier helemaal na. Tijdens het consult wordt er bloed afgenomen. Later die week ontvang je de uitslag van het bloedonderzoek.

Als je kat voldoende antistoffen heeft, is hij minimaal een jaar beschermd. Als de afweerstoffen te laag zijn, maakt je dierenarts een afspraak om je kat te laten vaccineren. Katten worden gevaccineerd tegen de niesziekte.

Laat je jouw kat niet titeren? Dan wordt je huisdier onderzocht en gevaccineerd volgens het standaardvacinatieschema. Meer info vind je in ons artikel over het laten inenten van je kat.

Kat titeren kosten

De kosten om kat te laten titeren hangen af van de uitslag van het onderzoek en of je huisdier vaccinaties nodig heeft. Vraag een AniCura-dierenarts om een kostenraming.

Contact a veterinarian

Laten we het hebben over gebitsverzorging

Veel eigenaren van gezelschapsdieren geloven dat de tanden van hun vriend(in) gezond zijn, terwijl dit vaak niet het geval is. Wist je dat 80% van de volwassen honden en katten last heeft van gebitsproblemen? Het kan lastig zijn om dit te herkennen. Wij helpen je graag om jouw hond een gezondere glimlach te geven.

Error

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.