Net een pup?

Onze dierenartsen wijzen je de weg met een gratis Puppy Wijzer. Ga naar: onze Puppy Wijzer

Stabiliteitstraining bij jouw hond

Krijgt jouw hond binnenkort een operatie? Als jouw hond geopereerd wordt aan zijn rug, poten of heupen, kan fysiotherapie daarna nodig zijn. Stabiliteitstraining is een vorm van fysiotherapie voor jouw hond.

Lees ook: stabiliteitstraining kat

Stabiliteitstraining voor honden

Als jouw hond geopereerd wordt aan zijn rug, poten of heupen, kan fysiotherapie nodig zijn. Stabiliteitstraining is een vorm van fysiotherapie voor jouw hond.

Tijdens deze training worden verschillende oefeningen gebruikt om de spieren te trainen, zodat jouw hond samen met jou kan werken aan een stevigere houding.

De meeste patiënten van de dierfysiotherapeut zijn honden, maar ook voor katten en andere dieren zijn er mogelijkheden voor oefeningen.

Wanneer is stabiliteitstraining nodig?

Na een operatie maak je meestal binnen een maand een afspraak met de dierenfysiotherapeut om de revalidatie van jouw hond te bespreken.

Naast revalidatie na een operatie kan jouw dierenarts stabiliteitstraining aanbevelen als jouw hond een slechte coördinatie heeft, veel spierkracht heeft verloren, of moet revalideren na een verlamming.

Mag jouw hond na een operatie niet veel lopen? Ook dan kan stabiliteitstraining verstandig zijn. In sommige gevallen kan het zelfs een behandeling zijn tegen pijn.

Hoe verloopt stabiliteitstraining voor jouw hond?

Samen met jouw dierenfysiotherapeut stel je een behandelplan op. De oefeningen worden geleidelijk opgebouwd, zodat jouw hond steeds beter wordt.

Hoeveel behandelingen nodig zijn, verschilt per hond. Gemiddeld hebben honden na een operatie zo'n zes behandelingen nodig.

Dierenfysiotherapie

Tijdens de eerste afspraak met jouw dierenfysiotherapeut krijg je uitleg en training in oefeningen die je met jouw hond kunt doen.

Soms krijg je opdrachten mee die je thuis met jouw hond kunt uitvoeren. In overleg met jouw therapeut kun je deze opdrachten aanpassen, afhankelijk van de voortgang van jouw hond.

Er zijn verschillende hulpmiddelen die kunnen helpen bij het trainen van de stabiliteit van jouw hond.

Een voorbeeld hiervan is de Peanutball. Dit is een pindavormige bal waar je jouw hond op plaatst, zodat hij alleen zijn voor- en achterpoten kan bewegen.

Houd er rekening mee dat deze oefening voor sommige honden te moeilijk kan zijn. Laat je daarom altijd vooraf adviseren door jouw dierfysiotherapeut om overbelasting te voorkomen.

Wat kost stabiliteitstraining?

De kosten van stabiliteitstraining voor jouw hond zijn afhankelijk van verschillende factoren.

Hoeveel behandelingen heeft jouw hond nodig? En welke materialen schaf je aan voor de oefeningen?

Wij kunnen deze vragen voor je beantwoorden en je een idee geven van de kosten van de behandeling.

Did this article help you?

Please select what suits your situation or type on your own. We greatly appreciate your feedback.

Thank you!

We really appreciate it

Contact a veterinarian

Laten we het hebben over gebitsverzorging

Veel eigenaren van gezelschapsdieren geloven dat de tanden van hun vriend(in) gezond zijn, terwijl dit vaak niet het geval is. Wist je dat 80% van de volwassen honden en katten last heeft van gebitsproblemen? Het kan lastig zijn om dit te herkennen. Wij helpen je graag om jouw hond een gezondere glimlach te geven.

Error

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.