Lees ook: Opname kat
Wat houdt een opname in de kliniek voor honden in?
Een opname in de dierenkliniek voor je hond kan variëren van een kort verblijf van een dagdeel tot een langere periode waarin je hond behandeld moet worden en moet overnachten.
Alle honden die bij ons worden opgenomen, krijgen een eigen verblijf met hun persoonlijke dieet en vers water. De voeding wordt zoveel mogelijk op maat gemaakt. Sommige honden moeten bijvoorbeeld nuchter blijven, terwijl anderen juist gevoerd moeten worden als ze zelf geen eetlust hebben.
Sommige patiënten hebben speciale voeding nodig die past bij hun ziekte.
Bij honden die te ziek zijn om uitgelaten te worden, kan soms een urinekatheter worden geplaatst. In alle gevallen streven we ernaar om het verblijf van je hond zo comfortabel mogelijk te maken.
Waarom is een opname soms nodig?
Een opname in de dierenkliniek voor je hond kan noodzakelijk zijn als je hond erg ziek is, ademhalingsproblemen heeft, niet zelfstandig eet of drinkt, of een infuus, zuurstof of ondersteunende medicatie nodig heeft om te herstellen.
Ook nazorg na een operatie, zoals intraveneuze antibiotica en pijnstillers, kan een reden zijn voor opname van je hond.
Van behandeling tot bezoek: hoe werkt een opname voor honden?
Tijdens de opname van je hond in de kliniek is hij in goede handen. Je hond wordt meerdere keren per dag onderzocht en krijgt de benodigde behandeling.
Als je hond meer ingrepen of behandelingen nodig heeft dan vooraf verwacht, worden de mogelijkheden eerst met jou besproken.
Aangezien het altijd spannend is wanneer je hond wordt opgenomen, houden we je regelmatig op de hoogte. Je dierenarts neemt contact met je op om het behandelplan van je hond te bespreken.
Als de toestand van je hond verslechtert of als hij extra medicatie of hulp nodig heeft, wordt dit altijd eerst met jou overlegd.
Zelfs 's avonds en in het weekend kunnen er honden worden opgenomen. Na een operatie wordt er contact met je opgenomen om je te informeren over het verloop ervan.
De meeste honden passen zich tijdens de opname in de dierenkliniek gemakkelijk aan. In sommige gevallen is het echter prettig voor een hond om familie om zich heen te hebben.
Bezoek aan je hond tijdens zijn opname is zeker mogelijk. Neem hiervoor altijd eerst contact op met de kliniek om een geschikt moment af te spreken. We houden altijd rekening met wat het beste is voor je hond.
Besmettingsgevaar en infecties
De quarantaineafdeling is bedoeld voor honden die (mogelijk) een besmettelijke ziekte of infectie hebben.
Denk hierbij aan parvovirus, hondenziekte, giardia, leptospirose (ziekte van Weil) en wonden die zijn geïnfecteerd met resistente bacteriën. Om te voorkomen dat andere honden en/of mensen ziek worden, worden deze honden in quarantaine gehouden.
Wanneer mag mijn hond naar huis?
De duur van de behandeling hangt af van het gezondheidsprobleem van je hond.
Het kan ook zijn dat je hond na zijn opname nog een paar dagen speciale behandeling nodig heeft, bijvoorbeeld dat hij nog niet lang mag wandelen.
Overleg dit met je dierenarts wanneer je je hond komt ophalen.
Kosten van opname in de kliniek voor je hond
De kosten van een opname hangen af van de behandeling, de duur van het verblijf en het type opname van je hond. Je hond kan worden opgenomen op de standaard zorg, medium care of intensive care.
Honden op de intensive care hebben bijvoorbeeld meer onderzoeken nodig, zoals echo's en bloedonderzoek.
Ook het toedienen van medicatie of het gebruik van extra zuurstof kunnen extra kosten met zich meebrengen. De dierenarts houdt je gedurende de opname steeds op de hoogte van de kosten tot dat moment, en de verwachte kosten voor de rest van de opnameduur.
Wil je een precieze kostenindicatie? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.