Net een pup?

Onze dierenartsen wijzen je de weg met een gratis Puppy Wijzer. Ga naar: onze Puppy Wijzer

Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Beeldvorming met behulp van RX is in 2024 nog steeds belangrijk

Beeldvorming gebruiken we allen al jaren in de praktijk om ons te helpen met onze diagnose stelling. In de voorbije jaren zien we een sterke opmars van CT-scanners waardoor we soms vergeten dat RX beelden nog steeds hun plaats hebben en vaak al leiden tot een diagnose. Zeker als we op zoek zijn naar afwijkingen van de beenderen, op zoek zijn naar neoplastische veranderingen en beeldvorming wensen van longweefsel.

Bruce - Berner Sennen - 14 weken

Bruce is een Berner Sennenpup van 14 weken oud met plotse mankheid op de rechter achterpoot na vast te zitten onder het bed. Traumatische Achillespees tendinitis werd zelfs bevestigd via RX. NSAID en strikte benchrust werd voorgeschreven. Na 3 weken stelde Bruce het reeds opvallend beter en was de zwelling sterk afgenomen. 

Snoefke - Schipperke - 15j

Snoefke is een 15 jaar oud Schipperke dat ondanks NSAID erg blijft manken linksachter en vermagert. Bloedonderzoek bij de buurtcollega vertoonde geen afwijkingen. RX toonde helaas botkanker ter hoogte van de ileumvleugel. De eigenaars kozen voor euthanasie gezien de leeftijd van Snoefke en ongunstige prognose. 

Error

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.